pečený čaj

 

Suroviny:

  • 2 kg ovoce
  • 1 kg cukru krystal
  • 1 citrón
  • hřebíček, badyán, skořice (nejlépe mletá)
  • 125 ml rumu

 

Postup:

Větší ovoce nakrájíme na kostičky, menší můžeme nechat v celku. Připravíme si hlubší plech, do kterého vložíme ovoce. Před vložením do trouby ovoce posypeme cukrem a přidáme koření. Následně plech s ovocem vložíme do předem vyhřáté trouby cca na 170 ˚C a pečeme asi 40 minut. Ovoce během pečení občas lehce promícháme. Nakonec upečené ovoce nalijeme do předem připravených sklenic a sklenice otočíme víčkem dolů.

Do čajového hrnu dáme 1-2 lžičky pečeného čaje a zalijeme vodou.

 Dobrou chuť

Fotogalerie: pečený čaj